Tiedote

Seinäjoen seudun ensimmäinen suuri eSports-tapahtuma OmaSp Stadionilla

Tulevana syksynä Seinäjoella järjestetään maakunnan historian suurin verkkopelitapahtuma, Connection Lan: eSports 2017. Tuttavallisemmin kyse on laneista, joissa pelaajat ympäri Suomea kokoontuvat samaan paikkaan pelaamaan yhdessä toistensa kanssa. Seinäjoen seudulla on aikaisemminkin järjestetty useita verkkopelitapahtumia, mutta syksyllä järjestettävässä Connection Lan -tapahtumassa tulee olemaan lähes puolet enemmän tietokonepaikkoja kuin aikaisemmin. Nyt järjestettävässä tapahtumassa lähes tuplataan tuo paikkamäärä. Tapahtumaa varten maakunnan merkittävimmät pelitapahtumajärjestäjät ovat yhdistäneet voimansa ja aloittaneet tiiviin yhteistyön SJK eSportsin kanssa. Merkittävä yhteistyö mahdollistaa koota paljon osaamista niin verkkopelitapahtuman järjestämiseen, että kilpapelaamisen tiukkoihin vaatimuksiin.

Connection Lan ry on järjestänyt tapahtumaa omalla nimellään Ilmajoella jo kymmenen vuotta ja näin juhlavuoden kunniaksi yhdistys tarttui välittömästi SJK eSportsin tarjoamaan haasteeseen maakunnan suurimmasta verkkopelitapahtumasta. Yhdistys tavoittelee uuden tyyppisellä tapahtumalla sekä kasvua, että kokemuksia virallisten esports turnauksien järjestämiseen.

“Paikkana OmaSp Stadion on ainutlaatuinen verkkopelitapahtuman järjestämiseen. Saamme stadionin kahden kerroksen kokoustiloihin rakennettua lähes 400 pelipaikkaa, joka tekee tapahtumasta suuremman kuin yksikään aikaisemmista Seinäjoen seudulla järjestetyistä pelitapahtumista. Ikkunat upeine näköaloineen Seinäjoen ylle tekevät tiloista ainutlaatuiset tämän kaltaiselle pelitapahtumalle. ” kertoo Tommi Halkosaari Connection Lan ry:stä.

Maakunnassa aikaisemmin järjestetyissä verkkopelitapahtumissa ei kilpapelaamista ole otettu osaksi tapahtumia. Turnaukset ovat olleet huomattavasti pienempiä ja ne on pelattu pääasiassa osallistujien omilla koneilla. Connection Lan aikookin nostaa uudella tapahtumalla palkinnot ja eSports-turnaukset uudelle tasolle.

Tapahtuma yhdistää uudella tavalla kilpapelaajat ja tavalliset pelaajat. ”Olemme ilahtuneena seuranneet miten maakunnassa on alkanut varsinainen kilpapelaamisen kultakausi kun huhut tapahtumamme tuhansien eurojen voittopoteista ovat levinneet. Kokonaispotti tulee nousemaan lähes 10 000 euroon. Toisaalta ymmärrämme että lanikulttuuri on paljon muutakin kuin eSportsia: meille kaikkein tärkeintä on luoda tapahtuma joka samalla luo uutta, mutta toisaalta kunnioittaa lanikulttuurin perinteitä ja Connection Lanin hyviä perinteitä” toteaa Mikko Jokipii SJK eSportsin puolesta.

Connection Lan: eSports 2017 -verkkopelitapahtuma järjestetään Seinäjoella OmaSP Stadionilla tulevana syksynä 29.9.-1.10.2017. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Connection Lan ry ja SJK eSports sekä Pixelity ja Flakelan -verkkopelitapahtumien järjestäjät.

Lisätietoja:

Tommi Halkosaari
Puheenjohtaja, Connection Lan ry
Puh: 0400-436800
lanit@connectionlan.fi

Mikko Jokipii
Tapahtumatuottaja, SJK eSports
Puh: 050-5848284
esports@sjk2007.fi